Pagina 1 din 1

Verificarea periodica a centralei pe gaz

Scris: Mie Mai 24, 2017 8:42 pm
de RestartEnergy
TEXT

Re: Verificarea periodica a centralei pe gaz

Scris: Mie Aug 22, 2018 9:11 am
de RestartEnergy
Ca si la masini, legea prevede ca o data la doi ani centralele termice sa fie verificate tehnic. Ma rog, exista mici diferente: la masini verificarea poate fi data si pentru un singur an, iar la centralele de apartament spre deosebire de masini, dupa reparatii/inlocuiri de piese este necesara o noua verificare tehnica.
Din start trebuie facuta precizarea ca verificarea instalatiei de gaz facuta de operatori economici care detin autorizatii speciale de verificari si revizii instalatii de utilizare gaze naturale eliberate de A.N.R.E. se opreste la robinetul de gaz care alimenteaza centrala. Motivul este unul foarte simplu: centrala termica este echipament sub presiune, si este sub incidenta controlului ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat).
Centralele termice se verifica de catre ingineri de instalatii, autorizati ISCIR pe domeniul RVT (Responsabil cu Verificari Tehnice), apartinind de societati comerciale care au ca domeniu de activitate principal “Activitati de Testare si Analize Tehnice” (cod CAEN 7120).

Ce documente trebuie prezentate inginerului RVT, cu ce se face, ce document se emite?

In primul rind trebuie avute la indemina avizul de gaz in care sa fie specificata cota de gaz pentru centrala , proiectul dupa care s-a realizat instalatia de gaz care alimenteaza centrala, livretul aparatului si instructiunile de utilizare si intretinere, in limba romana.