Sfaturi pentru a obtine economie pe partea de energie electrica dar si pe partea de gaze naturale


RestartEnergy
Site Admin
Mesaje: 29
Membru din: Joi Mai 04, 2017 1:20 pm

Re: Sfaturi pentru a obtine economie pe partea de energie electrica dar si pe partea de gaze naturale

Mesaj de RestartEnergy » Mie Aug 22, 2018 9:15 am

Eficiența energetică
Eficiența energetică se bazează în general pe optimizarea consumului, care implică căutarea celei mai mici intensităti energetice, o „utilizare rațională a energiei”, prin procese și mijloace mai eficiente.
Eficiența energetică urmărește reducerea costurilor ecologice, economice și sociale induse de producția, transportul și consumul de energie.
Măsurile de eficiență energetică nu înseamnă doar economii în bugetul consumatorilor ci și o atitudine responsabilă pentru folosirea eficientă a resurselor. Pentru informații suplimentare puteți consulta www.distrigazvest.ro la secțiunea Clienți/Eficiență energetică. Alte instituții cu atribuții în domeniul energiei: www.anre.ro (Departamentul pentru eficiență energetică din cadrul ANRE), www.energie.gov.ro (Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri), alte organizatii dedicate eficientei energetice: Organizatii dedicate eficientei energetice


Masuri simple pentru bucătărie
Evită să depui alimentele calde în frigider; acestea vor avea nevoie de mai multă energie pentru a le răci.
Un congelator în care există 3 cm de gheaţă va creşte consumul de energie cu 30%. Aşa că ia în calcul dezgheţarea periodică a congelatorului.
Curăţă de praf partea din spate a frigiderului de câte ori este nevoie. Lasă o distanţă de 5-10 cm între frigider şi perete pentru a preveni supraîncălzirea frigiderului.

Anunță administratorul asociației de locatari ori de câte ori sesizezi o problemă care generează consum de energie inutil (becul de la lift sau de pe casa scării rămâne aprins tot timpul sau ușile nu se închid ermetic).

Masuri utile de urmat pentru întreaga casă

Nu lăsa aparate electrice să funcționeze în regim sleep. Este mai bine să le scoți din priză sau foloseste o priza smart.

Nu lăsa încărcătorul de telefon conectat atunci când nu-l utilizezi. Chiar și fără telefon, acesta consumă puțin.
Nu mai folosi becurile convenționale – este mai bine să ai becuri economice. Acestea consumă de până la 5 ori mai puțină energie. În plus, există becuri cu tehnologie LED cu lumină caldă, apropiată de cea a luminii naturale.


Spală rufe la temperaturi scăzute
Folosind opțiunea de spălare la 30 de grade a mașinii de spălat poți face o economie semnificativa la curent.
Ciclurile de spălare la temperaturi ridicate sunt utile doar pentru rufe foarte murdare.

Scrie răspuns